Professionele gebitsreiniging

Om een gezonde mond te behouden is het belangrijk om, naast het controle bezoek aan uw tandarts, twee keer per jaar een mondhygiënist te bezoeken voor controle en een professionele gebitsreiniging.

Uw tandarts beoordeeld uw tanden en kiezen op gaatjes en andere problemen. Belangrijk is om de fundering van uw gebit, uw kaakbot en tandvlees, gezond te houden. Een mondhygiënist controleert uw tandvlees en maakt het gebit professioneel schoon. Zowel onder als boven uw tandvlees. Door dit regelmatig te doen worden gaatjes en tandvlees problemen voorkomen.

Bij de mondhygiënisten van Mondhygiënistenpraktijk Heiloo wordt uw gebit professioneel gereinigd met de nieuwste apparatuur. Wij werken volgens het GBT-protocol. Hierbij kleuren wij de tandplak roze, zodat wij gericht kunnen werken en over- en onderbehandeling voorkomen! Door het GBT-protocol te volgen kunnen wij uw gebit veiliger, efficiënter en minder pijnloos reinigen!

Tijdens de GBT-methode wordt het gebit gereinigd met de de airflow prophylaxis master. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een soort hogedruk straal met verwarmd water (lichaamstemperatuur) en een super zachte polijstpoeder. 

Het zachte polijstpoeder (airflow plus-poeder) verwijdert comfortabel en efficiënt de biofilm (tandplak), aanslag en beginnend tandsteen (boven en onder het tandvlees) waardoor de behoefte aan hand- en krachtinstrumentatie wordt verminderd. Tot slot werken wij met de nieuwste ultrasoon handstukken met de no-pain module. De trillingen zijn minder heftig en het geluidniveau is lager. Tevens komt hier verwarmd water uit, in plaats van koud water!
 
Hierdoor een meer comfortabele, efficiëntere en effectievere behandeling! Met als resultaat: een optimaal schoon en fris gebit en de natuurlijke kleur van uw tanden weer terug.